Valkosuklaajuustokakku
AINEKSET:
Pohja:
200g (14kpl) digestivekeksejä
100g voita
Täyte:
200g valkosuklaata
200g maustamatonta tuorejuustoa
2,5dl vaahtoutuvaa vanilijakastiketta
4kpl liivatelehtiä
Valmista pohja:
1. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen 10 minuutiksi.
2. Murskaa digestive-keksit pieneksi muruksi. Lisää sulatettu voi ja sekoita.
3. Aseta leivinpaperi irtopohjavuoan väliin.
4. Painele taikinaseos vuoan pohjalle. Nosta pohja hetkeksi jääkaappiin.
Valmista täyte:
1. Kaada vanilijakastike kulhoon ja vatkaa se kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää siihen tuorejuusto. Sulata valkosuklaa ja lisää se tuorejuusto-vanilijakastike seokseen.
2. Puristele liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois. Sekoita lioteut liivatteet n. 3-4 rkl kiehuvaa vettä. Sekoita liotetut liivatteet valkosuklaa-tuorejuusto-vanilijakastikkeen joukkoon pikkuhiljaa koko ajan sekoittaen .
3. Kaada seos pohjan päälle vuokaan.
4. Anna hyytyä kylmässä mieluiten seuraavaan päivään.
5. Koristele halutessasi esimerkiksi suklaarouheella.
Kommentit
Lähetä kommentti