Munaton mutakakku
2,5dl vehnäjauhoja
1,25dl kaakaojauhoja
1tl leivinjauhetta
0,5tl ruokasoodaa
1tl vaniliinisokeria
2,5dl fariinisokeria
hyppysellinen suolaa (0,5tl)
2,7dl kylmää vettä
2rkl maitoa
1dl rypsiöljyä
1tl etikkaa/sitruunamehua (itse käytin appelsiinimehua)
1. Laita uuni lämpenemään 160 asteeseen. Voitele vuoka.
2. Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään kulhossa.
3. Lisää joukkoon kylmä vesi, maito ja öljy. Sekoita varovasti tasaiseksi.
4. Lisää viimeisenä joukkoon etikka/sitruunamehu ja sekoita nopeasti tasaiseksi.
5. Kaada taikina vuokaan ja paista 30-40 min, kunnes kakku on kypsää. (Voit kokeilla tikulla, jos taikina ei tartu enää tikkuun on kakku kypsä)
kiitos kaikista näistä ihanista ohjeista, kaikki mitä oon kokeillut on onnistunut täydellisesti!
VastaaPoistaOmpa kiva kuulla! :)
PoistaMutakakun olis tarkotus olla vähä raaka keskeltä...
VastaaPoistaPaistoaikaa voi toki lyhentää, jolloin kakku ei kypsy kokonaan!
PoistaTuleeko tähän tummaa kaakaota vai sitä vaaleaa, jossa on myös sokeria?
VastaaPoistaItse olen käyttänyt 100% kaakaojauhetta, jossa ei ole sokeria!
PoistaVoiko vehnäjauhon korvata jollain?
VastaaPoistaHei! En ole itse kokeillut korvata vehnäjauhoja tässä kakussa millään mutta yleisesti ottaen vehnäjauhot voi korvata seuraavasti:
Poista1 dl vehnäjauhoja=
1 1/4 dl soijajauhoja TAI
1 dl riisijauhoja TAI
3/4 dl tattarijauhoja TAI
1 dl maissijauhoja TAI
¾ dl perunajauhoja
Hei! Kyllä vehnäjauhon voi korvata. Itse käytän spelttijauhoja. Jos ohjeessa sanotaan, että 6 DL vehnäjauhoja, niin se on vastaavasti spelttijauhossa 3 DL täysjyvä spelttijauhoa + 3 DL ydinspelttijauhoja.
VastaaPoista