Kinuskijuustokakku



Kinuskijuustokakku

Pohja:
150g kaurakeksejä
75g voita

Täyte:
200g kinuskituorejuustoa
 2dl kuohukermaa
1tl vanijasokeria
n. 1 dl tomusokeria
2 liivatelehteä

Kinuski:
1 dl fariinisokeria
1 2/3 dl kuohukermaa
 
1. Murskaa keksit pieneksi muruksi. Lisää joukkoon sulatettu voi. Painele seos leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan ja laita pohja jääkaappiin odottamaan täytteen valmistuksen ajaksi.

2. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma ja sokerit vaahdoksi. Lisää joukkoon tuorejuusto ja sekoita tasaiseksi. Kuumenna 2rkl vettä kiehuvaksi ja lisää joukkoon liivatelehdet ja sekoita tasaiseksi. Lisää liivatteet kokoajan vatkaten täytteeseen. Kaada täyte pohjan päälle ja laita kakku jääkaappiin odottamaan päällisen valmistusta.

3. Kaada fariinisokeri ja kuohukerma kattilaan. Keitä kattilassa noin 10 min ajan välillä hiljaa sekoittaen. Anna kinuskin jäähtyä hetken aikaa ja kaada sitten täytteen päälle. Anna kakun hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.

4. Koristele haluamallasi tavalla.



Kommentit

Suositut tekstit