Valkosuklaa-mustikkajuustokakku (ilman uunia)

Valkosuklaa-mustikkajuustokakku
Mustikkahillo:
100g mustikoita
1rkl vettä
1rkl hillosokeria
Pohja:
200 g digestive- tai kaurakeksejä
75 g voita

Täyte:
5 kpl liivatelehteä
1 rkl sitruunanmehua
3 dl kermaa
2 rkl sokeria
150 g valkosuklaata
400 g tuorejuustoa

1. Valmista mustikkahillo:
Kaada sulaneet mustikat kattilaan, lisää vesi. Keitä pari minuuttia. Puserra mustikat siivilän läpi ja ota mustikoiden neste talteen puhtaaseen kattilaan. Lisää hillosokeri ja keitä vielä 5 min sekoitellen. Jäähdytä hyvin.
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.

2. Valmista pohja: Murskaa keksit muruksi, sulata voi ja lisää keksimurujen joukkoon. Painele tasaiseksi irtopohjavuoan pohjalle (~23cm halkaisija) ja nosta jääkaappiin täytteen valmistuksen ajaksi.

3. Valmista täyte: Vatkaa kerma ja sokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon notkistettu tuorejuusto. Sulata valkosuklaa varovasti ja lisää kerma-tuorejuuston joukkoon. Seuraavaksi kuumenna sitruunamehu mikrossa kiehuvaksi ja sulata liivatelehdet mehun joukkoon hyvin sekoittaen. Kaada liivateseos muun täytteen joukkoon ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Sekoita hyvin tasaiseksi. Kaada täyte irtopohjavuokaan. Lisää lopuksi kakun pinnalle mustikkahilloa tipoittain ja vedä esim hammastikulla raitoja ja kuvioita mustikkaosioiden läpi. Anna jähmettyä jääkaapissa muutama tunti tai mieluiten seuraavaan päivään.

Kommentit

Suositut tekstit