Munaton mansikkatäytekakku


AINEKSET:
(1 pelti)

Pohja:
3kkp maitoa
4kkp vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
1tl vaniljasokeria
1tl ruokasoodaa
2kkp sokeria
1kkp voisulaa

1. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää maito ja voisula ja sekoita hyvin tasaiseksi. Kaada leivinpaperoidulle pellille.
2. Paista 200 asteessa n. 15-25min.
3. Anna jäähtyä kokonaan.

Täyte ja päällinen:
mansikkahilloa
1 litra kuohukermaa
sokeria maun mukaan
1tl vaniljasokeria
500g mansikoita
+ maitoa kostutukseen

1. Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi ja mausta sokereilla.
2. Jaa pohja kahteen osaan ja aseta toinen puoli tarjottimelle. Kostuta maidolla ja levitä pinnalle mansikkahilloa ja sopiva määrä kermavaahtoa. Aseta toinen osa kakkupohjasta päälle.
3. Levitä ohut kerros kermaa kauttaaltaan kakun päälle ja ympärille. Leikkaa mansikat siivuiksi ja koristele kakun pinta mansikoilla. Pursota lopuksi loput kermasta kakun reunoille. Anna tekeytyä jääkaapissa mieluiten seuraavaan päivään.

Tämä kakku kelpasi hyvin kaikille, vaikka munaton olikin! Kakku katosi hetkessä parempiin suihin!

"Kakun voi myös leikata levystä pyöreäksi täytekakuksi"


Kommentit

Suositut tekstit