Munaton kinderpiirakka


Pohja:
150g voita
4,5dl maitoa
4,5dl sokeria
3tl vaniliinisokeria
3tl leivinjauhetta
1dl kaakaojauhetta
n. 7dl vehnäjauhoja

Voikreemi:
150 g voita
1 tl vaniljasokeria

5 dl tomusokeria
1 rkl vettä

Pinnalle:
200 g maitosuklaata
50 g valkosuklaata

1. Sekoita sulatettu voi ja maito keskenään.
2. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet (siivilän läpi).
3. Kaada leivinpaperilla vuorattulle pellille.
4. Paista 200 asteessa n. 20min.
5. Ota uunista, anna jäähtyä.
4. Notkista huoneenlämpöinen voi sähkövatkaimella pehmeäksi. Lisää vaniljasokeri ja tomusokeri ja vatkaa tasaiseksi. Lisää lopuksi vesi ja sekoita tasaiseksi. Levitä voikreemi piirakan pinnalle nuolijan avulla. Anna kreemin jähmettyä viileässä.
5. Sulata molemmat suklaat. Levitä maitosuklaa jähmettyneen  voikreemin päälle tasaiseksi kerrokseksi. Sulata myös valkosuklaa ja koristele pinta valkosuklaaraidoilla tai marmorikuvioin. (Marmorointia varten vedä suoria viivoja tasaisin välein. Vedä sen jälkeen ohuella tikulla viivoja kohtisuoraan raitoihin nähden, joka toinen viiva ylhäältä alas ja joka toinen viiva alhaalta ylös.) Anna jähmettyä ja leikkaa piirakasta reunat pois, niin saat siistejä paloja. Tarjoile!





 "Kuvan juustokakun ohje täällä"


Kommentit

  1. Onko tämä parempaa edellispäivänä tehtynä vai vasta valmistettuna? -N-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eiköhän ole hyvää kumpana vain! Itse olen tarjoillut heti kun on kuorrute jähmettynyt, mutta myös jääkaapissa säilyttämisen jälkeen ja jopa pakastimesta otettuna. Aina yhtä hyvää ;)

      Poista
  2. Tämä on niin huippuohje! Pakko oli etsiä tämä taas käsiin, kun piirakka sai viimeksi niin paljon kehuja! :) -N-

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit