Valkosuklaa-mansikkajuustokakku


AINEKSET:

Pohja:
200 g Digestive-keksejä
75 g voita

Täyte:
200g valkosuklaata
300g maustamatonta tuorejuustoa
3,5dl vispikermaa
0,5dl sokeria
4kpl liivatelehteä
0,5dl sitruunamehua
Päälle ja sivuille:
n.1 litra mansikoita

1. Murskaa keksit pieneksi muruksi. Sulata voi ja sekoita joukkoon keksimurut. Painele leivinpaperoidun irtopohjavuoan (n.23cm) pohjalle. Puolita mansikoita ja laita ne halkaistu pinta vuoan reunaa vasten. Laita jääkappiin täytteen valmistuksen ajaksi.
2. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Sulata valkosuklaa. Vaahdota kerma ja lisää siihen sokerit. Sekoita joukkoon tuorejuusto sekä sulatettu ja hieman jäähtynyt valkosuklaa. Purista liivatteista ylimääräinen vesi pois ja liuota ne kuumennettuun sitruunamehuun. Kaada liivatteet ohuena nauhana muun täytteen joukkoon koko ajan sekoittaen. Sekoita tasaiseksi ja kaada täyte pohjan päälle ja anna hyytyä mieluiten seuraavaan päivään.
3. Viipaloi mansikat ja koristele kakku. Tarjoile!



Kommentit

Suositut tekstit