Jäätelökakku (suklaa-vanilja)


AINEKSET:
(2kpl kakkua)

Pohja:
200g maitosuklaata
n. 8dl riisimuroja

Täyte:
1 prk kondensoitua maitoa
8dl kermaa (kuohu-, tai vispi)
1tl vaniljasokeria
1tl vaniljajauhetta

suklaakerrokseen:
150g tummaa suklaata

Päälle:
1 litra mansikoita
n. 50g tummaa suklaata

1. Sulata maitosuklaa ja sekoita joukkoon riisimurot (jos 8dl on liian vähän, lisää riisimuroja). Painele kahden n. 20cm irtopohjavuoan pohjalle. Laita viileään täytteen valmistuksen ajaksi.
2. Valmista täyte: Vatkaa kermat kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon vaniljasokeri ja vaniljajauhe sekä kondensoitu maito ja vatkaa tasaiseksi. Jaa täyte kahteen kulhoon ja sekoita toisen joukkoon sulatettu tumma suklaa. 
3. Kaada molempiin vuokiin ensin tummasuklaajäätelö ja sitten vaniljajäätelökerrokset. Anna jähmettyä pakastimessa ainakin 4h.
4. Ota jäätelökakku huoneenlämpöön pehmenemään hyvissä ajoin ennen tarjoilua. Paloittele mansikat. Sulata suklaa. Ripottele mansikat kakkujen päälle ja tee suklaalla raitoja. Tarjoile.




Kommentit

Suositut tekstit