Munattomat mustikkakuppikakut


AINEKSET:
(n.16kpl)

4dl vehnäjauhoja
3dl sokeria
2tl leivinjauhetta
2tl vaniljasokeria
200g mustikoita
2,5dl maitoa
50g sulatettua voita

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen.
2. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää joukkoon maito ja voi, sekoita tasaiseksi. Lisää lopuksi jäiset mustikat ja sekoita. Annostele muffinivuokiin.
3. Paista uunin keskitasolla n. 12-15min. Anna jäähtyä.

Valkosuklaakreemi:
100g valkosuklaata
200g voita  
1rkl sitruunamehua
1tl vaniljasokeria
n. 250g tomusokeria

1. Sulata valkosuklaa ja anna sen hieman jäähtyä. 
2. Vatkaa huoneenlämpöinen voi, tomusokeri ja vaniljasokeri tasaiseksi. Lisää sula suklaa sekä sitruunamehu ja vatkaa kunnes paksua ja kermamaista. (Jos liian löysää, laita jääkaappiin 15-30 minuutiksi jähmettymään)
3. Pursota muffinien päälle. Säilytä kuppikakkuja jääkaapissa. 

HUOM! Punaisia raitoja saat, kun laitat pursotinpussin sisälle ohuita viivoja punaista elintarvikeväriä.

Näitä kuppikakkuja voit hyvin tehdä myös ilman kuorrutetta, ovat todella maukkaita myös sellaisenaankin.







Kommentit

Suositut tekstit