Munaton suklaatäytekakku


AINEKSET: 
(n. 23cm vuoka)
3 kuppia vehnäjauhoja
1 3/4 kuppia sokeria
0,5 kuppia kaakaojauhetta
2tl soodaa 
1tl suolaa
1 kuppi vettä
1 kuppi maitoa
3/4 kuppia öljyä
2rkl etikkaa

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Öljyä ja jauhota (kaakaojauheella) irtopohjavuoka.
2. Sekoita kuivat aineet keskenään.
3. Kaada isoon kulhoon maito ja vesi ja lämmitä ne kuumaksi mikrossa. Sekoita joukkoon etikka ja öljy. Lisää kuivat aineet märkien aineiden joukkoon ja sekoita sähkövatkaimella tasaiseksi. 
4. Kaada irtopohjavuokaan ja paista uunin alatasolla ritilän päällä 40-60min, tai kunnes tikku tulee puhtaana ulos kakusta. 
5. Anna jäähtyä n. 10 min vuoassaan ja irroita vuoka. Anna jäähtyä kokonaan. Leikkaa kuivat osat pois ja täytä.

HUOM! Kupin mittana käytin muumimukia.

Suklaatäyte/kuorrute:
400g maustamatonta tuorejuustoa
4dl kermaa
200g maitosuklaata
100g tummaa suklaata
(sokeria maun mukaan)

1. Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi. Sulata suklaat ja anna niiden hieman jäähtyä. Sekoita tuorejuusto ja sokeri keskenään ja lisää niiden joukkoon sulat suklaat. Vatkaa tasaiseksi ja sekoita joukkoon kerma. 
2. Täytä kakku ja anna tekeytyä mieluiten seuraavaan päivään.

HUOM! Kostutin kakun appelsiinimehulla ja väliin laitoin myös aprikoosimarmeladia









Kommentit

Suositut tekstit