Mansikkajuustokakku


AINEKSET: 
(20cm vuoka)

Pohja:
120g digestive-keksejä
50g voita

Täyte:
1prk maustamatonta tuorejuustoa
1 prk (2,5dl) Flora vanillaa
100g valkosuklaata
3kpl liivatelehteä 
3rkl sitruunamehua
(tomusokeria)

Kiille:
300g mansikoita
n. 2rkl sokeria
3kpl liivatelehteä
3rkl sitruunamehua

1. Valmista pohja: Murskaa keksit hienoksi muruksi. Sulata voi ja sekoita kekseihin. Painele seos leivinpaperoidun 20cm irtopohjavuoan pohjalle. Laita kylmään jäähtymään.
2. Valmista täyte: Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa vaniljakastike vaahdoksi ja lisää notkistettu tuorejuusto. Sulata valkosuklaa ja anna hieman jäähtyä. Sekoita valkosuklaa vaniljakastike-tuorejuustoseoksen joukkoon. Tarkista maku ja lisää halutessasi tomusokeria. Kuumenna sitruunamehu ja liota siihen kuivaksi puristetut liivatteet. Sekoita viimeisenä joukkoon liivateseos koko ajan sekoittaen. Kaada pohjan päälle ja anna hyytyä ainakin 1 tunti ennen kiilteen valmistusta:
3. Valmista kiille: Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Soseuta mansikat ja makeuta sokerilla. Kuumenna sitruunamehu ja sekoita liivatteet sekaan. Lisää liivateseos mansikkasurvoksen joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Kaada seos varovasti vaniljatäytteen päälle. Anna hyytyä vähintään 3h (mieluiten yön yli). Koristele ja tarjoile.







Kommentit

Suositut tekstit