Suklaa-karamellipiirakka


AINEKSET:

Pohja:
20 kpl oreo-keksejä (tai domino tms.)
50g voita

Täyte:
1prk (397g) kinuskiksi keitettyä kondensoitua maitoa
2rkl vaaleaa siirappia
60g voita
(ripaus suolaa)

Suklaaganache:
100g tummaa suklaata (50%)
1dl kuohukermaa

(merisuolaa, rouhittuna)

1. Lämmitä uuni 175 asteeseen. Voitele 23cm piirakka/irtopohjavuoka.
2. Murskaa keksit pieneksi muruksi ja lisää joukkoon sulatettu voi. Sekoita massaksi ja painele vuoan pohjalle ja reunoille. Paista uunin keskitasolla n. 10min. Ota uunista ja anna jäähtyä kokonaan.
3. Valmista kinuskitäyte: Kaada kattilaan kondensoitu maito, voi sekä siirappi. Keitä koko ajan sekoittaen kunnes seos paksuuntuu (5-10min). Kaada karamellitäyte pohjan päälle ja anna jäähtyä jääkaapissa ainakin 30min.
4. Valmista suklaaganache: Paloittele suklaa kulhoon. Kuumenna kerma höyryävän kuumaksi ja kaada suklaan päälle. Anna seistä hetken aikaa ja sekoita sitten tasaiseksi. Levitä ganache varovasti piirakan päälle. Anna jähmettyä rauhassa jääkaapissa vähintään parin tunnin ajan (itse pidin yön yli). Koristele merisuolalla.









Kommentit

Suositut tekstit