Korvapuustit


AINEKSET:
2,5dl maitoa
1pss kuivahiivaa (25g tuorehiivaa)
1tl suolaa
0,75dl sokeria
n. 7,5dl vehnäjauhoja
80g voita
0,5rkl kardemummaa

Täyte:
25g pehmeää voita
0,5dl sokeria
1rkl kanelia

1. Lämmitä maito +42 asteeseen. 
2. Sekoita kuivahiiva ja vehnäjauhot keskenään.
3. Sekoita maidon joukkoon suola, sokeri ja kardemumma.
4. Alusta mukaan jauhot pikkuhiljaa. Lisää alustuksen loppuvaiheessa sulatettu rasva, ja lisää vehnäjauhoja tarvittaessa.
5. Anna kohota lämpimässä ja vedottomassa paikassa kaksinkertaiseksi. 
6. Kauli taikina ohueksi levyksi, voitele pehmeällä voilla. Ripottele päälle sokeria ja kanelia. Kääri taikina rullalle. Leikkaa tasakokoisiksi paloiksi. Asettele leivinpaperoidulle pellille ja paina keskeltä sormilla vako. Voitele maidolla ja ripottele päälle raesokeria.
7. Paista 225 asteessa n. 10 min.







Kommentit

Suositut tekstit