Kananmunaton täytekakku



AINEKSET:

Pohja:
2 kuppia vehnäjauhoja
1 kuppi sokeria
2tl leivinjauhetta
0,5tl suolaa
1 kuppi vettä/soijamaitoa
1/3 kuppia öljyä
0,5tl vaniljasokeria
2tl (omenaviini)etikkaa

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen.
2. Suojaa irtopohjavuoan pohja ja reunat leivinpaperilla.
3. Sekoita isossa kulhossa siivilän läpi kuivat aineet keskenään.
4. Sekoita toisessa kulhossa märät aineet ja lisää ne varovasti kuivien aineden joukkoon ja sekoita taikina sileäksi. Kaada taikina irtopohjavuokaan.
5. Paista 25-35min, tai kunnes hammastikku tulee puhtaana ulos. Anna jäähtyä kokonaan ennen täyttöä. Leikkaa kahteen tai kolmeen osaan ja täytä haluamallasi tavalla.

Täytteenä mansikkahilloa ja päällä sekä täytteenä sokereilla maustettua vispikermaa, noin 4dl. Kostutin kakun sokeri/sitruunavesi seoksella. Tein kakun n. 24cm vuokaan.

VINKKI! Jos haluat suklaisen pohjan, lisää kuivien aineiden joukkoon 1/3 kuppia kaakaojauhetta.

HUOM! Käytin "kupin" mittana muumimukia.









Kommentit

Suositut tekstit