Jääkaappisämpylät


AINEKSET:
(8 kpl isoa tai 10-12 pienempää)

7,5dl vettä (kylmää)
30g tuorehiivaa (tai 1,5pss kuivahiivaa, jolloin vesi lämmintä)
1rkl suolaa
1rkl öljyä
1,5dl kaurahiutaleita
2,5dl sämpyläjauhoja
n. 9dl vehnäjauhoja

1. Liuota hiiva kylmään veteen. Lisää suola.
2. Lisää jauhot pikkuhiljaa, sekoita isolla lusikalla samalla. Lisää lopuksi öljy ja sekoita tasaiseksi. Taikinan kuuluu jäädä paksun puuromaisen löysäksi.
3. Peitä kulho leivinpaperilla ja liinalla ja anna kohota yön yli jääkaapissa. 
4. Nostele aamulla taikinaa suoraan kulhosta lusikalla leivinpaperoidulle pellille. Ripottele pinnalle vehnäjauhoja tai kaurahiutaleita/siemeniä ja tee pintaan ristiviilto.
5. Paista 225 asteessa n.30 min.

Huom! ÄLä peitä sämpylöitä liinalla paiston jälkeen, tai rapeus häviää.
Huom! Jauhoja voi muunnella oman maun mukaan, kunhan vähintään puolet jauhoista on vehnäjauhoja, jolloin ohje toimii.

Alkuperäinen ohje täältä




Kommentit

Suositut tekstit