Munaton porkkanakakku


AINEKSET:

Kakku:
4,5dl raastettua porkkanaa (n.5kpl isoa porkkanaa)
3,5dl fariinisokeria
2dl ryspiöljyä
1,5dl maitoa (tai vettä)
5,5dl vehnäjauhoja
0,5dl perunajauhoja (tai maissitärkkelystä)
1,5tl leivinjauhetta
1,5tl ruokasoodaa
0,5tl suolaa
2tl kanelia (tai 1tl kanelia, 1tl neilikkaa)

Kuorrute:
200g maustamatonta tuorejuustoa
100g voita/margariinia
2dl tomusokeria
2tl vaniljasokeria
n.2tl sitruunamehua

koristeluun esim. tummaa suklaata

Tee kakku:
1. Voitele ja jauhota kakkuvuoka (käytin 24cm)
2. Raasta porkkanat raastimen pienellä terällä. Mittaa, että raastetta tulee suht tiiviisti puristettuna 4,5dl.
3. Sekoita yhdessä kulhossa fariinisokeri, öljy, maito.
4. Sekoita toisessa kulhossa kuivat aineet keskenään.
5. Sekoita nesteet kuivien aineiden joukkoon, lisää lopuksi porkkanaraaste ja sekoita hyvin tasaiseksi.
6. Paista 175 asteessa uunin alatasolla n. 45 min, tai kauemmin. Testaa kakun kypsyys tikulla, kun taikina ei enää tartu, on kakku valmis.
7. Anna kakun jäähtyä ja tee kuorrute.

Kuorrute:
1. Vatkaa huoneenlämpöinen voi notkeaksi. Lisää joukkoon tuorejuusto, vatkaa taas notkeaksi ja sekoita joukkoon muut aineet.
2. Levitä kuorrute kakun päälle (ja halutessasi väliin). Koristele halutessasi vielä suklaarouheella.
Säilytä jääkaapissa.

Alkuperäinen ohje täältä



Kommentit

Suositut tekstit