Vanilja-valkosuklaafudge


AINEKSET:

250ml kermaa
680g sokeria
100g voita
100ml kondensoitua maitoa
1tl vaniljajauhetta
2rkl glukoosisiirappia
100g valkosuklaata

1. Mittaa kattilaan kaikki muut aineet, paitsi valkosuklaa. Keitä miedolla lämmöllä kunnes ainekset ovat sekoittuneet (n.10min). Käännä levy isommalle, kunnes seos poreilee ja keitä kunnes mittari näyttää 120-125 astetta (n.10-15min). Ota kattila liedeltä ja kaada seos toiseen astiaan. Vatkaa keskinopeudella n. 2min, lisää paloiteltu valkosuklaa ja jatka vatkaamista n. 10 min, kunnes tahmeaa massaa. 
2. Kaada seos n. 20 x 20 vuokaan. Anna jäähtyä jääkaapissa vähintään parin tunnin ajan (tai vaikka yön yli). Leikkaa paloiksi terävällä veitsellä. Säilytä jääkaapissa.


HUOM! Voit tehdä mitä vain makuvariaatioita. Vaihtaa valkosuklaan tummaan, lisätä jotain aromia jne.
Ohje alunperin täältä

HUOM! Fudgen väri riippuu fudgen keittoajasta, kannattaa keitellä kaikessa rauhassa keskilämmöllä, jolloin väri on tummempi. Alempana kuvia uudesta satsista fudgea.








Kommentit

Suositut tekstit