Miljonäärin muropalat



AINEKSET:

Pohja:
75g voita
0,5dl sokeria
1,5dl vehnäjauhoja
2dl kaurahiutaleita
0,5tl leivinjauhetta

1. Sulata voi. Sekoita joukkoon muut aineet. Painele taikina n. 20 x 20cm leivinpaperoidun vuoan 
pohjalle.
2. Paista uunin keskitasolla 200 asteessa n. 10 min. Anna jäähtyä.

Toffee:
50g voita
1,5dl vaaleaa siirappia
1,5dl kermaa

1. Sulata voi kattilassa. Lisää kerma ja siirappi. Anna kiehua kunnes kinuski on tarpeeksi paksua (n. 20 min). Jos omistat mittarin, 120 asteisena toffee on valmista. Jos et, voit tehdä kuulatestin. Eli laitat lasiin kylmää vettä ja tipautat pienen määrän toffeeta lasiin. Jos pystyt pyörittämään toffeesta pallon, seos on valmista. Kaada toffee pohjan päälle ja anna jähmettyä jääkaapissa ainakin 15min.

Kuorrute:
175g suklaata

1. Sulata suklaa, kaada toffeen päälle ja tasoita pinta. Anna kohmettua jääkaapissa.
2. Kun suklaa on kohmettunut, leikkaa paloiksi ja nauti!

HUOM! Itse käytin tummaa suklaata, mutta mielestäni maitosuklaa olisi sopinut tähän paremmin. Muuten ovat oikein herkullisia!




Kommentit

Suositut tekstit