Tiikerijäätelö (appelsiinijäätelö)



AINEKSET:

Jäätelö:
3prk (6dl) vispikermaa
1prk kondensoitua maitoa (makeutettu maitotiiviste, ei karamellisoitu)
ripaus vaniljajauhetta

Appelsiinikastike:
1 appelsiinin raastettu kuori
1 sitruunan raastettu kuori
1 sitruunan mehu
1 appelsiinin hedelmälihat
n. 2dl appelsiinimehua
1rk sokeria
1rkl perunajauhoja

1. Valmista ensin appelsiinikastike. Raasta sitruunan ja appelsiinin kuoret. Leikkaa sitten appelsiinista reunat ja poista kalvot. Pilko appelsiini paloiksi. Purista sitruunan mehu kattilaan. Lisää joukkoon 2dl appelsiinimehua (puristettua tai kaupan appelsiinituoremehua), perunajauho, sokeri sekä appelsiinin ja sitruunan kuoret. Kiehauta koko ajan sekoittaen (varo ettei pala pohjaan). Ota kattila pois liedeltä ja anna jäähtyä. Lisää sitten joukkoon appelsiinin hedelmäliha ja surauta tehosekoittimella tasaiseksi. Laita jääkaappiin odottamaan jäätelön valmistuksen ajaksi.

2. Valmista jäätelö: Vatkaa kermat vaahdoksi. Lisää joukkoon kondensoitu maito ja vaniljajauhe. Vatkaa tasaiseksi.

2. Kaada vuorotellen jäätelöä ja appelsiinikastiketta sopivaan vuokaan tai astiaan (n. 2 litran astia). Vedä veitsellä kuviota jäätelön pintaan ja laita jäätelö pakastimeen vähintään neljäksi tunniksi.

HUOM! Jäätelö saattaa hieman kovettua pakastimessa. joten ota jäätelö hetkeksi huoneenlämpöön sulamaan ennen tarjoilua.

Appelsiinikastike teki jäätelöstä todella raikkaan makuista. Mielestäni tämä jäätelö maistui todella paljon Pingviinin tiikerijäätelölle (tosin siitä on todella kauan aikaa kun olen sitä viimeksi maistanut, muisti saattaa pettää :D ).



Kommentit

Suositut tekstit