Punaherukka-valkosuklaajuustokakku


AINEKSET:

Pohja:

200 g digestivekeksejä (kaurakeksejä)

100 g voita sulatettuna


1. Vuoraa n. 24 cm:n irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla.
2. Murskaa keksit hienoksi muruksi ja sekoita joukkoon voisula. Painele keksimurut irtopohjavuoan pohjalle. Laita pohja jääkaappiin odottamaan täytteen valmistuksen ajaksi.

Valkosuklaatäyte:
3 liivatelehteä
½ tlk (125 g) maitorahkaa
200g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl sokeria
2 rkl kiehuvaa vettä
200 g valkosuklaata
2 dl kuohukermaa

1. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Sekoita yhteen rahka, tuorejuusto ja sokeri. Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa, anna jäähtyä hetken. 
2. Vatkaa kerma vaahdoksi. Purista liivatteista ylimääräinen vesi ja liuota ne kuumaan vesitilkkaan. Sekoita liivatteet vatkaten tuorejuusto seokseen, lisää sitten joukkoon sulatettu suklaa. Kääntele joukkoon kerma ja kaada täyte pohjan päälle. 
3. Laita jääkaappiin herukkatäytteen valmistuksen ajaksi.

Herukkatäyte:
300 g punaherukoita
1 dl sokeria
4 liivatelehteä
2 dl kuohukermaa
½ tlk (125 g ) maitorahkaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa

1. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
 2. Kiehauta punaherukat ja sokeri kattilassa. Paseeraa herukat siivilän läpi. Sekoita pehmenneet liivatelehdet lämpimän marjasoseen joukkoon.
3. Vaahdota kerma. Sekoita rahka ja tuorejuustoa marjaseokseen. Lisää joukkoon lopuksi vaahdotettu kerma. Kaada seos valkosuklaakerroksen päälle ja anna hyytyä kylmässä mielellään seuraavaan päivään.
4. Irroita kakku vuoasta ja koristele haluamallasi tavalla. Kuvissa näkyvät koristeet ovat tehty niin että sulatin valkosuklaata, ja levitin sen tasaiseksi levyksi, ripottelin pinnalle kuivattuja karpaloita ja vedin vielä elintarvikevärillä pinnalle marmorikuviota. Laitoin pakastimeen jähmettymään ja kun oli kovettunut, lohkoin paloiksi ja koristelin kakun.

Löys
in tämän ihanan reseptin makeaa-blogista, ja päätin isänpäivän kunniaksi testata ohjetta. Todella raikas ja herkullinen kakku, suosittelen! :)





Kommentit

Suositut tekstit