Munaton vaniljapitko


AINEKSET:
(2 pitkoa)

Pulla:
2,5dl maitoa
25g tuorehiivaa
1dl sokeria
1tl suolaa
1rkl kardemummaa
3,5dl vehnäjauhoja
75g voita/margariinia sulana

Vaniljatäyte:
1,5dl vaniljakreemijauhetta
4,5dl kylmää vettä

raesokeria
+ maitoa voiteluun

1. Pullataikina: Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Murenna hiiva ja liuota joukkoon. Lisää sokeri. Sekoita toisessa kulhossa suola, kardemumma ja vehnäjauhot. Sekoita joukkoon maito ja lopuksi rasva. Sekoita tasaiseksi ja anna taikinan kohota vedottomassa ja lämpimässä paikassa n. 45-60min. 
2. Pullataikinan kohotessa, valmista vaniljakreemijauhe: Sekoita vaniljakreemijauhe ja vesi kulhossa, vatkaa keskiteholla n. 10 min ja laita kreemi sitten jääkaappiin odottamaan. 

3. Kun pullataikina on kohonnut, jaa taikina kahteen osaan. Kauli vuorotellen molemmat taikinat levyiksi. Levitä levyille kaksi viivaa vaniljakreemiä ja kääntele reunat keskelle. Tee sormia apuna käyttäen pitkon keskelle kolo, ja levitä koloon vaniljakreemitäytettä. Tee molemmille pullille sama. Asettele pitkot leivinpaperilla vuoratulle pellille, voitele pitkojen reunat (maidolla) ja ripottele päälle raesokeria. Paista 200 asteessa n. 20min, tai kunnes pulla on kauniin kullanruskea. Anna jäähtyä ja tarjoile!






Kommentit

Suositut tekstit