Munaton appelsiini-suklaakakku


AINEKSET:
(1 kuppi = n. 2,4dl)

Pohja:
(n. 23cm vuokaan)
3 kuppia vehnäjauhoja
1 3/4kuppia sokeria
0,5 kuppia kaakaojauhetta 
2tl ruokasoodaa
1tl suolaa
1 kuppi vettä
1 kuppi maitoa (myös soijamaito käy)
3/4 kuppia öljyä
2rkl (omenaviini) etikkaa
1 appelsiinin kuori
2tl appelsiinin mehua

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Öljyä ja jauhota (kaakaojauheella) irtopohjavuoka.
2. Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa (jauhot, sokeri, kaakaojauhe, sooda, suola).
3. Kaada toiseen (isoon) kulhoon maito ja vesi, lämmitä kuumaksi (mikrossa). Sekoita maito-veden joukkoon muut märät aineet (öljy, etikka, appelsiinin kuori, appelsiinin mehut).
4. Lisää kuivat aineet märkiin ja vatkaa hyvin sekaisin, 
5. Paista uunissa alatasolla ritilän päällä 40-60min, tai kunnes hammastikku tulee puhtaana ulos kakusta.
6. Anna jäähtyä n. 10 min ja irroita vuoka. Anna sitten jäähtyä kokonaan ja täytä.

Suklaatäyte/kuorrute:
300g maustamatonta tuorejuustoa
150g maitosuklaata
100g tummaa suklaata
sokeria maun mukaan 
3dl kermaa

1. Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi.
2. Sekoita toisessa kulhossa keskenään tuorejuusto ja sokeri.
3. Sulata suklaat ja sekoita ne tuorejuustoseokseen. Lisää joukkoon kerma ja sekoita tasaiseksi.

Appelsiinitäyte:
100g maustamatonta tuorejuustoa
1dl kermaa
n. 0,5dl tomusokeria (maun mukaan enemmän/vähemmän)
1tl vaniljasokeria
1 appelsiinin raastettu kuori
2-3rkl appelsiinin mehu

1. Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi.
2. Notkista toisessa kulhossa tuorejuusto, lisää siihen sokerit ja appelsiinin kuoriraaste sekä appelsiinin mehu.
3. Sekoita joukkon kerma.

Huom! Jos haluat paksumman kerroksen appelsiinimoussea, kaksinkertaista määrät!

Täytä kakku:
1. Leikkaa kakusta kuivat reunat/päällinen pois. Leikkaa kakku kolmeen yhtäsuureen osaan.
2. Kokoa kakku irtopohjavuoassa, aseta leivinpaperoituun (pohja) irtopohjavuokaan ensin 1 kakkupohja, kostuta se appelsiinimehulla. Kaada päälle sopiva määrä suklaatäytettä, aseta päälle seuraava pohjakerros, kostuta se ja kaada päälle appelsiinitäyte. Laita viimeinen pohjan pala päälle ja anna jähmettyä jääkaapissa n. 1 tunnin ajan.
3. Käytä loput suklaamoussesta kakun kuorrutukseen, peitä moussella reunat ja päällinen, pursota halutessasi ruusuja tms. Koristele vielä halutessasi suklaarouheella.
4. Anna kakun tekeytyä jääkaapissa mieluiten SEURAAVAAN PÄIVÄÄN. Tarjoile ja nauti!

HUOM! Käytin mittana muumimukia, sillä huomasin että se vastasi aika lailla tuota 2,4dl mittaa.








Kommentit

Suositut tekstit