Twix-patukat


AINEKSET:

Pohja:
3dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
150g voita
0,5dl sokeria

Kinuski:
115g voita
1dl sokeria
2rkl vaaleaa siirappia
1prk kondensoitua maitoa 

Suklaa:
200g suklaata (itse käytin tummaa)
1tl vaaleaa siirappia
115g voita

1. Laita uuni kuumenemaan 160 asteeseen. Vuoraa n. 20x20cm kokoinen uunivuoka leivinpaperilla. 

2. Vaahdota voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon keskenään sekoitetut jauhot, leivinjauhe ja suola. Sekoita tasaiseksi. Painele taikina vuokaan ja paista 15-18min. Anna jäähtyä.

3. Valmista kinuski: Yhdistä voi, sokeri, siirappi ja kondensoitu maito kattilassa. Sekoittele kunnes voi on sulanut. Nosta lämpöä ja anna kiehahataa (ole tarkkana, ettei seos pala pohjaan!!) Laske lämpöä ja sekoittele kunnes seos paksuuntuu (aikaa menee suunnilleen n.10 min tai enemmän). Kun karamelli on valmista, kaada se jäähtyneen pohjan päälle ja laita jäähtymään jääkaappiin.

4. Kun pohja ja kinuski ovat jäähtyneet ja jähmettyneet, aloita suklaakuorrutteen teko. Sulata suklaa, voi ja siirappi esimerkiksi vesihauteessa kattilassa, tai vaikka mikrossa (muista sekoitella). Sekoita tasaiseksi. Leikkaa pohjasta haluamasi kokoisia paloja ja kasta palat suklaaseen. Laita suklaaseen kastetut palat leivinpaperoidulle pellille ja laita viileään jähmettymään. 

HUOM! Voit myös kaataa suklaakuorrutteen suoraan kinuskin päälle ja antaa jähmettyä, ja leikata vasta sitten paloiksi. 




Kommentit

  1. Hei! Näyttävät tosi hyviltä! Saako reseptiä käyttää omassa blogissa? :)

    VastaaPoista
  2. Hei! Ovat kyllä hyviä. Ja tottakai saa :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit