Cinnamon rolls


AINEKSET:

Taikina:
5dl maitoa
100g voita
1dl sokeria
1 ja 3/4 ps kuivahiivaa (n. 14g)
n. 10dl vehnäjauhoja (+ n.2dl jauhotukseen)
1/2tl leivinjauhetta
1/2tl soodaa
1/2rkl suolaa

Täyte:
voita
sokeria (ruskeaa)
kanelia

Kuorrute / per vuoka:
n. 2,5dl tomusokeria
1tl vanilijasokeria
0,5dl maitoa
25g voita
ripaus suolaa

1. Valmista taikina: Sekoita maito, voi ja sokeri kattilassa, ja lämmitä sekoittaen kunnes aineet sulavat. Siirrä syrjään liedeltä ja anna jäähtyä n. 40-45 asteiseksi, eli vähän kädenlämpöistä lämpimämmäksi.

2. Sekoita kuivat aineet keskenään (myös kuivahiiva) ja sekoita nesteiden joukkoon. Sekoita kunnes taikina on tasaista ja peitä se liinalla, anna kohota lämpimässä ja vedottomassa paikassa n. 1h.

3. Kaada löysä taikina runsaasti jauhotetulle alustalle. Vaivaa jauhojen joukossa kunnes ei tartu enää kaulimeen ja käsiin. 

4. Puolita taikina ja kauli toisesta osasta tasainen levy (niinkuin korvapuustia tehdessä). Levitä kaulitulle taikinalle pehmeää voita tasaisesti joka puolelle. Ripottele päälle reilusti sokeria ja kanelia. Kääri rullalle ja leikkaa veitsellä tasakokoisia paloja. Nosta palat rasvattuun vuokaan, jätä pieni väli. Anna nousta vielä noin 20 minuuttia. Tee sitten sama homma toiselle taikinanpuolikkaalle (eli vaivaa, kauli, voitele, sokeroi jne. kääri rullalle ja leikkaa paloiksi..)

5. Halutessasi voitele ennen paistoa maito/sokeriseoksella. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla noin 15min, tai kunnes on saanut väriä.

6. Valmista kuorrute: Sulata voi ja sekoita joukkoon muut kuorrutteen aineet. Lisää maitoa/tomusokeria tarpeen mukaan. Kuorrutteen tulisi olla tarpeeksi paksua mutta kuitenkin hyvin juoksevaa. Kuorruta mieluiten heti uunista ottamisen jälkeen. Kaada kuorrutetta sikin sokin pullien päälle ja anna jäähtyä.

Huom! Minulta löytyi vain yksi iso vuoka, joten tein toisen taikinapuliskon puoliksi kakkuvuokaan ja lopuista tein normaaleja korvapuusteja, hyvin toimivat niinkin! Sokerina käytin tavallista sokeria.









"Taikinasta onnistuvat myös pyöreät pullat, mutta kun kardemummaa ei käytetä, on maku kuitenkin hieman erilainen kuin normaalissa voisilmäpullassa"

Kommentit

Suositut tekstit