Munaton suolattu karamelli-suklaapiirakka


AINEKSET:

Pohja:
125g voita
1dl sokeria
1dl kaakaojauhetta
0,5tl suolaa
0,5tl ruokasoodaa
2,5dl vehnäjauhoja
2tl vanilijasokeria

Karamelli:
115g voita
1dl sokeria
2rkl vaaleaa siirappia
1prk kondensoitua maitoa (karamellisoitu)
ripaus suolaa

Suklaakuorrute:
200g tummaa suklaata
2dl kermaa

1. Valmista pohja: Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi. Vatkaa joukkoon kaakaojauhe voimakkaasti vatkaten. Sekoita toisessa kulhossa loput aineet ja kaada siivilän läpi taikinaan. Vatkaa kunnes tasaista. Voitele ja leivinpaperoi irtopohjavuoka tai voitele piirakkavuoka ja kaada taikina vuokaan. Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille. (Asettele halutessasi pohjan päälle voipaperia ja sen päälle kuivattuja herneitä tms. painoksi, ettei pohja kohoa paiston aikana liikaa.)Paista pohjaa uunin keskitasolla 175 asteessa noin 10 min. Anna jäähtyä.

2. Valmista karamellitäyte: Yhdistä voi, sokeri, siirappi ja kondensoitu maito kattilassa. Keittele kunnes voi on kokonaan sulanut, nosta lämpötilaa ja anna seoksen kiehahtaa. Laske sitten lämpöä ja sekoittele koko ajan kunnes seos paksuuntuu. (n. 10min). Lisää haluamasi määrä suolaa (maista milloin makuusi sopivaa.) Seos palaa helposti pohjaan, muista sekoitella tarpeeksi ja pienennä tarvittaessa lämpöä. Kaada karamelli jäähtyneen pohjan päälle ja anna jäähtyä kokonaan.

3. Valmista suklaakuorrute: Kiehauta kerma kattilassa ja ota kattila pois liedeltä. Kaada joukkoon paloiteltu suklaa ja sekoittele kunnes tasaista. Kaada täytteen päälle ja anna jäähtyä vähintään muutaman tunnin ajan (itse annoin jäähtyä jääkaapissa seuraavaan päivään)

4. Tarjoile ja nauti!

HUOM! Piirakka on mielestäni aika makeaa ja tuhtia, joten kovin isoa palasta ei kannata kerralla syödä! 
Suklaakuorrutteeseen riittäisi luultavasti hyvinkin puolet suklaakuorrutteen aineista, eli 100g tummaa suklaata ja 1dl kermaa.











Kommentit

Lähetä kommentti

Suositut tekstit