Munaton omena-murupiirakka



AINEKSET:

Pohja:
3dl vehnäjauhoja
1,5dl sokeria
1tl vanilijasokeria
2tl leivinjauhetta
1dl voisulaa
1,5dl maitoa

1. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää joukkoon maito ja voisula. Sekoita nopeasti tasaiseksi.
2. Levitä taikina voideltuun piirakkavuokaan.

Karamellisoidut omenat:
6-8 pientä omenaa 
1,5dl sokeria
25g voita
2tl kanelia

1. Kaada pannulle voi, sokeri, kaneli ja anna sulaa. Kaada omenalohkot pannulle ja kääntele hetken aikaa, kunnes omenat hieman pehmenevät. Ota pannu pois liedeltä ja nostele omenalohkot pohjan päälle.

Kauraseos:
75g kylmää voita
2dl kaurahiutaleita
1dl vehnäjauhoja
1dl sokeria

1. Nypi voi, kaurahiutaleet, vehnäjauho ja sokeri kulhossa muruksi. 
2. Kaada  muruseos omenoiden päälle.
3. Paista piirakkaa uunin alatasolla 200 asteessa noin 30 minuuttia.
4. Anna jäähtyä ja tarjoile sellaisenaan tai vanilijakastikkeen/jäätelön kera!

Vinkki! Saat tehtyä ohjeella mitä vain piirakkaa, korvaat vain omenat esim. raparperillä.







Kommentit

  1. Kiitos ohjeesta, tuli tosi herkullista! Piirakka valmistui nopeasti ja helposti ja oli todella mehukas ilman vaniljakastikettakin. Hieman vähemmän laitan ensikerralla sokeria taikinaan, mutta tämä ohje jää kyllä ehdottomasti vakiovalikoimaan ilman sen suurempia muutoksia! :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit