Vaahtokarkit (munaton)




AINEKSET:
(koosta riippuen 50-150kpl)

3rkl liivatejauhetta
1,25dl vettä
1tl vanilijajauhetta

5dl sokeria
1,5dl siirappia (vaaleaa)
1dl vettä

Lisäksi: 
3rkl tomusokeria
3rkl maissitärkkelystä
(+ vanilijasokeria)

1. Mittaa kulhoon liivatejauhe, 1,25dl kylmää vettä ja vanilijajauhe. Sekoita ja jätä odottelemaan.

2. Mittaa 1dl vettä, sokeri ja siirappi kattilaan.

3. Keitä seosta sekoittamatta, kunnes lämpötila on 115-117 astetta. Lisää kuuma sokeriseos turvonneen liivatteen sekaan ensin varoen ja hitaasti sähkövatkaimella sekoitellen.

4. Kun liivate on liuennut sekokseen, vatkaa vatkaimella voimakkaasti vaahdottaen. Jatka vaahdottamista noin 5-10 min, kunnes seos on paisunut kolminkertaiseksi ja on kiiltävää sitkeää massaa. 

5. Yhdistä keskenään tomusokeri ja maissitärkkelys. Siivilöi osa seoksesta vuoan pohjalle. Irroittele vahtokarkkitahna maissitärkkelys-tomusokeriseoksen päälle vuokaan. Tasoita pinta esimerkiksi öljytyllä lastalla. Siivilöi pinnalle loput tomusokeri- maissitärkkelyseos.

6. Anna hyytyä huoneenlämmössä noin 2-4 tuntia. Kun seos on hyytynyt, leikkaa siitä paloja tomusokeroidulla veitsellä.

7.  Kierittele palat vanilija-maissitärkkelys-tomusokeriseoksessa. Säilytä tiiviissä kannellisessa rasiassa. Säilyvät parhaimman makuisena noin viikon.

Huom! Itse käytin tummaa siirappia, siksi vaahtokarkeistani tuli hieman tummia, eikä niinkään puhtaan valkoisia. Tumman siirapin maku myös erottui aika hyvin. Suosittelen käyttämään vaaleaa siirappia. Makua lisätäksesi voit käyttää tomusokerina esimerkiksi mansikkatomusokeria.



Toisella yrityksellä käytin vaaleaa siirappia, ja olivat parempia, alla kuvia toisesta yrityksestä!




Kommentit

Suositut tekstit