Munaton valkosuklaa-mustikkajuustokakkuu uunissa


AINEKSET:

Pohja: 
n. 200gl digestivejä, kaurakeksejä tms.
n. 100 g voita

Täyte: 
200g maustamatonta tuorejuustoa
2dl tomusokeria
3rkl sitruunamehua
2dl maustamatonta jogurttia
1pkt valkosuklaata
½dl maissijauhoja
½dl perunajauhoja
1½ dl mustikoita

1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Muskaa keksit ja sekoita joukkoon sulatettu voi. Painele keksimuruseos irtopohjavuokaan (halkaisija on n. 20-22cm) leivinpaperin päälle. Paista pohjaa uunin alimmalla tasolla noin 10 minuuttia. 
2. Säädä uunin lämpötila 150 asteeseen.
3. Sekoita keskenään tuorejuusto, tomusokeri ja sitruunamehu. Lisää joukkoon jogurtti, maissijauho ja perunajauho sekä sulatettu valkosuklaa. Sekoita tasaiseksi.
5. Kun kakkupohja on jäähtynyt, voitele irtopohjavuoan reunat ja levitä mustikat  pohjan päälle.
7. Kaada tuorejuustotäyte mustikoiden päälle ja paista uunin alimmalla tasolla 50-60 minuuttia. Kun kakku on jäähtynyt laita se jääkaappiin ja anna asettua mieluiten yön yli.

Huom! Kakusta tuli aika matala. Jos haluaa korkeamman kakun, kaksinkertaistaisin jogurtin ja tuorejuuston määrän.







Kommentit

Suositut tekstit