Mustikkajuustokakku


AINEKSET:

Pohja:
200g digestivekeksejä
75g voita/margariinia

Täyte:
5-6dl mustikoita
1,5dl sokeria
1tl vanilijasokeria
7kpl liivatelehtiä
1prk (2dl) kuohukermaa 
2rkl sitruunamehua
1 rasia (n.200g) maustamatonta tuorejuustoa
1prk (250g) maustamatonta maitorahkaa


Valmista pohja:

1. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen 10 minuutiksi.
2. Murskaa digestive-keksit pieneksi muruksi. Lisää sulatettu voi ja sekoita.
3. Aseta leivinpaperi irtopohjavuoan (n. 34cm halkaisija) väliin.
4. Painele taikinaseos vuoan pohjalle. Nosta pohja hetkeksi jääkaappiin.

Valmista täyte:
1. Vaahdota kerma kuohkeaksi ja lisää siihen sokerit. Lisää joukkoon notkistettu tuorejuusto ja maitorahka.
2. Sulata liivatteet kuumaan sitruunamehuun. Lisää liivateseos muun täytteen joukkoon ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Sekoita huolellisesti. 
3. Lisää viimeisenä mustikat, ja sekoita vielä vähän, että mustikat menevät osittain murskaksi. Kaada täyte pohjan päälle ja tasoita pinta. Anna hyytyä mielellään seuraavaan päivään.
4. Irroita kakku irtopohjavuoasta, koristele mustikoilla ja tarjoile!








Kommentit

Suositut tekstit