Munattomat Aleksanterinleivokset


AINEKSET:

6dl vehnäjauhoja
4tl leivinjauhetta
4tl vaniliinisokeria
4dl sokeria
4dl maitoa
4rkl rypsiöljyä

Täyte:
1dl mansikkahilloa

Valkoinen kuorrute:
4dl tomusokeria
1rkl sitruunamehua
n. 1,5rkl vettä

Punaiset raidat:
0,5dl tomusokeria
pari tippaa punaista elintarvikeväriä
vettä

1. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää maito ja öljy. Sekoita mahdollisimman vähän, vain niin että ainekset sekoittuvat keskenään, sillä taikina sitkistyy helposti.

2. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille ja levitä tasaiseksi. Paista 225 asteessa n. 8-15min. Taikinan kuuluu jäädä vaaleaksi, kärähtää tosi nopeasti.

3. Kumoa kypsä levy sokeroidulle leivinpaperille.

4. Leikkaa levy kahteen osaan, ja levitä toisen levyn päälle hilloa. Nosta sen päälle sitten toinen levy.

5. Tee molemmat kuorrutteet valmiiksi. Lisää vettä vähitellen tomusokerin joukkoon, sen verran että kuorrutteista tulee sopivan notkeaa. Laita punainen kuorrute pieneen pussiin ja leikkaa sen kulma auki.

6. Levitä ensin valkoinen kerros piirakan päälle leveällä veitsellä tms. Pursota heti sen jälkeen punaiset raidat joko pitkittäis tai poikittaissuunnassa, noin 3 cm välein toisistaan. Toimi nopeasti, jos valkoinen kuorrute ehtii jähmettyä liikaa, raidat eivät onnistu kovin hyvin.

7. Vedä cocktailtikulla kevyesti punaisten raitojen yli siten, että syntyy marmorikuvio. Anna kuorrutteen kovettua.

8. Leivos kannattaa leikata paloiksi vasta, kun se on saanut hieman vetäytyä ja jäähtyä viileässä. Tasoita reunat ja leikkaa terävällä veitsellä paloiksi. Tarjoile ja nauti!









Kommentit

Suositut tekstit