Munaton sateenkaarikakku


AINEKSET:

6dl vehnäjauhoja
4tl leivinjauhetta
4tl vaniliinisokeria
4dl sokeria
4dl maitoa
4rkl rypsiöljyä

punaista elintarvikeväriä
sinistä elintarvikeväriä
keltaista elintarvikeväriä

Päälle:
2-4dl vispikermaa
(elintarvikevärejä)

1. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää maito ja öljy. Sekoita. Kaada taikina kuuteen pienempään astiaan. Värjää jokainen taikinaosio eriväriseksi. Sininen, punainen, keltainen, vihreän saa laittamalla sekä sinistä että keltaista, oranssi tulee punaisesta ja keltaisesta jne.

2. Kun olet saanut taikinat värjättyä, kaada jokainen taikina pursotinpussiin (pakastepussi käy) ja pursota jokainen väri vuorotellen korppujauhotettuun irtopohjavuokaan haluamassasi järjestyksessä.

3. Paista 225 asteessa n. 30- 50 min. Paistoaika riippuu paljon uunista jne. Kannattaa kokeilla hammastikulla kakun kypsyys, kun ei taikinaa enää tartu tikkuun, on kakku kypsä.

4. Anna kakun jäähtyä kunnolla ja koristele esimerkiksi erivärisiksi värjätyillä kermoilla, tai haluamallasi tavalla. Voit myös laittaa kakun moneen kerrokseen ja laittaa väliin täytettä.

5. Tarjoile ja nauti!


Eräs kakkua maistanut otti toisenkin palasen ja sanoi "kerrankin kakkua jota tekee mieli ottaa lisää". Myös kakkua syömässä  (ja leivontassa apuna) olleet lapset olivat aivan riemuissaan sateenkaarikakusta, joten tässäpä hyvä idea esimerkiski lastenjuhliin :)


"Taikina menossa uuniin"







Kommentit

Suositut tekstit