Fudge


AINEKSET:

7dl sokeria
1/2dl siirappia
50g voita
1/2tl suolaa
1 prk kondensoitua maitoa
1,25dl vettä
2tl vaniliinisokeria

1. Kaada kaikki muut aineet paitsi vaniliinisokeri korkeaan paksupohjaiseen kattilaan. Keittele kunnes on 110-115 asteista (jos et omista mittaria, voit tehdä tippatestin. Eli otat pienen lusikallisen toffeeta ja kaadat sen lasiin joka on täynnä kylmää vettä, jos massa ei leviä vaan pysyy yhtenäisenä on se valmista). Kun toffee on valmista, on se paksua ja tummahkoa.

2. Ota kattila liedeltä ja kaada joukkoon vaniliinisokeri. Älä sekoita vielä, vaan anna seoksen hieman jäähtyä. Vatkaa sitten muutama minuutti sähkövatkaimella ilmavammaksi.

3. Kaada seos sopivaan leivinpaperilla vuorattuun astiaan (itselläni oli 20cm x 18cm leveä vuoka, ja sopivan paksuisia tuli) 

4. Anna jähmettyä huoneenlämmössä ennen kuin siirrät jääkaappiin tai tarvittaessa pakastimeen. Leikkaa paloiksi mieluiten hieman lämpimänä, käytä apuna esimerkiksi ruokaöljyllä siveltyä veistä niin saat kauniin tasaisia paloja.

HUOM! Voit lopussa lisätä mukaan mitä vain makuaineita, esimerkiksi suklaarouhetta, turkinpippurirouhetta, pähkinöitä, kuivattuja marjoja, mitä vain!

Fudge on todella makeaa ja montaa palasta ei pysty kerralla syömään! :)
Säilyy ainakin viikon jääkaapissa. Itse käärin fudget sellofaaniin, mutta ihan sellaisenaankin säilyy.




Kommentit

Suositut tekstit