Valkosuklaajuustokakku



AINEKSET:

Pohja:

200g (14kpl) digestivekeksejä
100g voita

Täyte:

200g valkosuklaata
200g maustamatonta tuorejuustoa
2,5dl vaahtoutuvaa vanilijakastiketta
4kpl liivatelehtiä


Valmista pohja:

1. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen 10 minuutiksi.

2. Murskaa digestive-keksit pieneksi muruksi. Lisää sulatettu voi ja sekoita.

3. Aseta leivinpaperi irtopohjavuoan väliin.

4. Painele taikinaseos vuoan pohjalle. Nosta pohja hetkeksi jääkaappiin.


Valmista täyte:

1. Kaada vanilijakastike kulhoon ja vatkaa se kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää siihen tuorejuusto. Sulata valkosuklaa ja lisää se tuorejuusto-vanilijakastike seokseen.

2. Puristele liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois. Sekoita lioteut liivatteet n. 3-4 rkl kiehuvaa vettä. Sekoita liotetut liivatteet valkosuklaa-tuorejuusto-vanilijakastikkeen joukkoon pikkuhiljaa koko ajan sekoittaen .

3. Kaada seos pohjan päälle vuokaan.

4. Anna hyytyä kylmässä mieluiten seuraavaan päivään.

5. Koristele halutessasi esimerkiksi suklaarouheella.






Kommentit

Suositut tekstit