Vehnä-kaurasämpylät


AINEKSET:
(6 pienempää tai 4 isoa sämpylää)

2 1/2dl maitoa
vajaa pussi kuivahiivaa (n. 8g)
1tl suolaa
1tl sokeria
300g vehnäjauhoja (n. 4 1/2dl)
60g kaurahiutaleita (n. 1 1/2dl)
1rkl juoksevaa rasvaa


1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Lisää hiiva ja sokeri. Anna seistä 10 min.
2. Lisää kaurahiutaleet, suola, rasva ja n. 3/4 osaa vehnäjauhoista. Vaivaa tasaiseksi. Kun taikina on yhtenäistä, lisää joukkoon loput vehnäjauhot. Vaivaa kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista. 
3. Tee taikinasta pötkö ja leikkaa se kuuteen osaan. Pyöritä osista pyöreitä sämpylöitä. Laita sämpylät leivinpaperille kohoamaan n. 30 minuutiksi. Peitä liinalla kohoamisen ajaksi. 
4. Sivele sämpylöiden pintaan vettä ja paista 225 asteessa n.10 minuuttia. Anna jäähtyä ja tarjoile!

Kommentit

Suositut tekstit