Mustikkajäädykekakku


AINEKSET:

Pohja:
7 kpl riisikakkuja (murusina)
150g tummaa/maitosuklaata

Täyte:
2dl kermaa
250g maitorahkaa
1dl mustikoita
1dl sokeria (enemmän/vähemmän maun mukaan)
1tl vaniliinisokeria


Valmista pohja:
1. Murenna riisikakut pieneksi muruksi. Sulata suklaa mikrossa/kattilassa. Sekoita suklaa ja riisikakkumurut. 
2. Painele leivinpaperilla päällystetyn irtopohjavuoan päälle. Laita kylmään täytteen valmistuksen ajaksi.

Valmista täyte:
1. Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon sokerit, maustamaton maitorahka ja mustikat. Sekoita tasaiseksi.
2. Kaada täyte pohjan päälle. Laita pakastimeen vähintään 5h ajaksi. 
3. Ota huoneenlämpöön n. 10-20min ennen tarjoilua.  Irroita irtopohjavuoasta ja tarjoile!


Tähän jäädykekakkuun et liivatetta tarvitse. Tämä kakku on täysin omasta päästäni keksitty, kun kaupat olivat kiinni ja piti kehitellä jotain kaapista löytyvin aineksin.  Itse tein kakun vain pyöreään uunivuokaan, sillä aineksia ei ollut kokonaiseen kakkuun. Tämän ohjeen tein normaalille irtopohjavuoalle tarkoitetuksi. Kokeile ja nauti!

Kommentit

Suositut tekstit