Munattomat viipalepikkuleivät marmeladilla


AINEKSET:
(4 tankoa, joista tulee n. 50 pikkuleipää)

200g voita
1,5dl sokeria
4dl vehnäjauhoja
1dl perunajauhoja
2tl leivinjauhetta
1tl vaniliinisokeria

Lisäksi:
paistonkestävää marmeladia (käytin mansikka- ja aprikoosimarmeladia)

Kuorrute:
n. 1dl tomusokeria
vettä


1. Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. 
2. Sekoita kuivat aineet keskenään toisessa kulhossa. Lisää kuivat aineet voi-tomusokerivaahdon joukkoon. Sekoita vain sen verran että juuri ja juuri sekoittuvat.
3. Muotoile taikinasta n. 35cm pituisia tankoja (4kpl). Paina hieman litteämmäksi ja paina keskelle pituussuunnassa kolo.
4. Levitä marmeladi keskellä menevään koloon. Käytä esimerkiksi pakastepussia apuna marmeladin pursotuksessa. 
5. Paista n. 200 asteessa 10-15min. 
6. Anna jäähtyä, valmista tomusokerikuorrute lisäämällä tomusokerin joukkoon vettä tarpeen mukaan. Pursota kuorrute marmeladin viereen. 






Kommentit

Suositut tekstit