Jäädytetty suklaakakku


AINEKSET:

Pohja:
14kpl digestive-keksejä
50g voita
(1rkl kaakaojauhetta)

Täyte:
1rs (200g) maustamatonta tuorejuustoa
2 1/2dl vaahtoutuvaa vanilijakastiketta
200g tummaa suklaata
1/2dl tomusokeria/sokeria

1. Valmista pohja. Hakkaa keksit muruiksi ja sulata voi. Sekoita keskenään ja painele leivinpaperilla päällystetyn irtopohjavuoan päälle. Laita kylmään täytteen valmistuksen ajaksi.
2. Sulata suklaa. Vatkaa vanilijakastike kuohkeaksi vaahdoksi.
3. Sekoita vaahdotettuun vanilijakastikkeeseen tomusokeri ja tuorejuusto. Sekoita tasaiseksi.
4. Levitä puolet vaahdosta pohjan päälle ja valuta puolet suklaasta vaahdon päälle. Vetele haarukalla marmorikuviota. Laita loput vaahdot ja suklaat ja toista sama. 
5. Peitä kelmulla ja laita pakastimeen.
5. Ota huoneenlämpöön 10-20min ennen tarjoilua. Irroita irtopohjavuoasta ja koristele jos haluat ja tarjoile!

HUOM! Tämä kakku on erittäin helppo tehdä, eikä tarvitse edes liivatetta! Kakku on vähän kuin jäätelökakku.









Kommentit

Suositut tekstit