Munaton tiikerikakku kinuskikuorrutteella


AINEKSET:

Kakku:
4dl vehnäjauhoja
2dl sokeria
2tl vaniliinisokeria
1tl leivinjauhetta
1tl soodaa
100g voita
125g maustamatonta jogurttia
1dl maitoa

Puoleen taikinasta:
2rkl kaakaojauhetta

Kinuski:
100g voita
1dl sokeria
1/2dl siirappia
2rkl maitoa



1 Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään (paitsi kaakaojauhe). Lisää joukkoon sulatettu voi, maustamaton jogurtti ja maito.
2. Jaa taikina kahteen osaan ja lisää toiseen 2 rkl kaakaojauhetta.
3. Kaada taikinoita vuorotellen öljyttyyn ja korppujauhotettuun vuokaan. Sekoita vielä lopuksi haarukalla niin saat parempia raitoja.
4. Laita uuniin 175 asteeseen n.40 minuutiksi.
5. Ota kypsä kakku uunista ja anna sen jäähtyä.
6. Valmista kinuski. Sulata voi kattilassa, lisää sokeri, siirappi ja maito, sekoittele kunnes paksua. Kaada kakun päälle ja anna jähmettyä.

Huom! Kakku on taikinana aika kovaa ja kuivaa, mutta kypsänä todella ihanan pehmeää. Käytin maustamattomana jogurttina turkkilaista jogurttia. Kinuskista tulee aika kovaa, ja voi olla hieman hankala leikata.

Vaihtoehtoisen kinuskin voit tehdä 2dl kermaa ja 2dl fariinisokeria (minulla ei ollut kumpaakaan).


Kommentit

  1. Laitoin kauravaniljakastikkeen2, 5dl ja 2x soijamustikkajogurttia nesteiden tilalle. Pellille taikina ja mustikat päälle.... Saas nöhdä... Hyvä tuoksu tulee jo 10min jälkee uunista.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit