Kovat kermakaramellit


AINEKSET:

3dl sokeria
1 1/2dl siirappia
1 1/2dl kermaa
2rkl voita


Ohjeesta tulee noin 75kpl karkkeja, riippuen minkä kokoisia haluaa.

1. Sekoita aineet keskenään kattilassa (paitsi voi).
2. Keitä seosta n.15-20min samalla sekoittaen, kunnes seos on paksua ja karamellimaista (kun tipauttaa pari tippaa kylmään veteen, massa kovettuu heti).
3. Lisää lopuksi voi ja sekoita vielä voimakkaasti hetken aikaa.
4. Kaada öljytylle/voidellulle pellille.
5. Anna jähmettyä niin ettei massa polta sormia ja pystyt sitä paljain käsin vaivaamaan.
6. Leivo ja vaivaa kunnes kiiltävää, kiinteää ja alkaa jähmettyä.
7. Työstä pitkulainen tanko ja ala leikkaamaan saksilla sopivankokoisia karamellejä.



Kommentit

  1. Vau! Täytyypä kokeilla. Itselläni on tämä kananmuna allergia, mutta haluan silti leipoa. Rakastan blogeja joissa on kananmunattomia reseptejä ja tämä on aivan mahtava! Kiitos:)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit