Munaton mango-juustokakku



AINEKSET:

Pohja:
14kpl digestive-keksejä
100g voita

Täyte:
2 1/2dl vaahtoutuvaa vanilijakastiketta
1 1/2dl tomusokeria
1prk maustamatonta tuorejuustoa
3kpl liivatelehteä

Päälle:
2prk mangososetta


Valmista pohja:

1. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen 10 minuutiksi.

2. Murskaa digestive-keksit pieneksi murskaksi. Lisää sulatettu voi ja sekoita.

3. Aseta leivinpaperi irtopohjavuoan väliin.

4. Painele taikinaseos vuoan pohjalle. Nosta pohja hetkeksi jääkaappiin.



Valmista täyte:



1. Kaada vanilijakastike kulhoon ja lisää siihen tomusokeri. Vatkaa seos kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää siihen tuorejuusto ja lopuksi lioteut liivatteet pikkuhiljaa koko ajan sekoittaen (puristele liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois. Sekoita lioteut liivatteet 3 rkl kuumaa vettä.)

2. Kaada seos vuokaan.

3. Anna hyytyä kylmässä seuraavaan päivään.

4. Irroita kakku vuoasta. Levitä mangosose kakun päälle ennen tarjoilua.

Tämä kakku on saanut todella paljon kehuja! Kakku on todella suussasulava ja raikas, ja todella helppo valmistaa!





Kommentit

  1. Digestiveissä on kananmunan jäämiä, joten eivät sovellu kovasti allergiselle.

    VastaaPoista
  2. Jep, näin on, tai "saattaa" sisältää! Jos on todella allerginen niin suosittelen juurikin valitsemaan jonkun toisen keksin tilalle, tai vaikka leipomaan itse korvaavia. Itse olen kananmuna- alleginen, mutta käytän kyllä tuotteita joissa lukee että "saattaa sisältää pieniä määriä kananmunaa" tai "valmistettu tehtaassa jossa käsitellään kananmunaa".

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit